SEU COMARCAL GANDIA: TOSSAL, 5 BAIX telèfon 96 296 58 23
GRUP MUNICIPAL AJUNTAMENT DE GANDIA: PLAÇA MAJOR, 1 telèfon 96 295 96 76

dijous, 3 de gener del 2008

Cassola al forn d’arròs amb abaetxo i floricol

(4 persones)
200 gr d’abaetxo dessalat
400 gr de floricol
200 gr d'oli
400 gr d'arròs
4 alls tendres
pebre roig dolç
safrà
sal
.
Calfar el forn a 180º. En una paella amb l'oli sofregir els alls tendres (talladets), la floricol (a trossets) i l’abaetxo (esgarrat). Afegir l'arròs, ½ cullerada de pebre roig i mesclar-ho tot bé amb el sofregit. Abocar-ho a una cassola de fang i afegir ¾ l d'aigua calenta, ½ culleradeta de safrà i sal. Posar-ho a coure al forn a 180º de 30 a 40 minuts. Comprovar la cocció a la mitja hora. Deixar-ho reposar 3-4 minuts abans de servir.
.
També hi ha qui posa 1 ceba tallada, 3 creïlles trossejades, brou de carn en lloc d’aigua, 4 ous (deixats caure 10 minuts abans de treure l’arròs).