SEU COMARCAL GANDIA: TOSSAL, 5 BAIX telèfon 96 296 58 23
GRUP MUNICIPAL AJUNTAMENT DE GANDIA: PLAÇA MAJOR, 1 telèfon 96 295 96 76

dimarts, 12 d’agost del 2008

En resposta a Vicent Sarch

Fa uns dies, el president de la Junta de Districte del Grau acusava el Bloc d’haver canviat d’opinió respecte a l’ampliació del port.
Ningú no pot dubtar que la passada legislatura treballàrem de valent pel Grau. L’actual alcalde de barri ho sap perquè junts, com a president de l’associació de veïns, férem realitat moltes reivindicacions de Venècia i un munt de projectes, alguns dels quals ara s’estan acabant. I d’altres que es modifiquen, sense consulta, o s’abandonen. És cert que també ens deixaren molts altres per fer. I esperem que sàpiguen mamprendre’ls.
Es diu que el Bloc ha canviat d’opinió respecte al projecte d’ampliació del Port. I no és cert. I es diu que ho fem perquè ara estem a l’oposició. Però en el mateix article es donen les respostes a eixa afirmació. El Bloc, ara i abans, estem a favor d’una possible ampliació del port i dels amarres esportius. Però, efectivament, no a qualsevol preu, no de qualsevol manera. Exactament igual que abans. Des del principi hem condicionat el projecte al seu impacte ambiental. I l’alcalde de barri ho sap perquè ho hem comentat moltes vegades. Ara tenim damunt la taula un informe que adverteix de les possibles conseqüències del projecte. Un informe que el Bloc esperàvem comparar amb l’Estudi d’Impacte Ambiental. I esperàvem que també ho fera el nou govern. No ha estat així. I ho lamentem perquè ens podem jugar molt. És a dir, podria ser que el preu a pagar, mediambientalment i socialment, fóra excessiu.
Però el que més ens preocupa de l’actitud del govern és comprovar com quan, des de l’oposició, intentem suplir la falta d’informació cap a la ciutadania, se’ns acusa, sense vergonya, d’alarmistes. Donar informació no és alarmar. La pregunta és per què s’ha amagat l’esmentat informe. Per què no s’ha informat de les característiques del projecte i de les seues possibles conseqüències a les associacions de veïns de Rafalcaid, Venècia, Grau o Platja? Per què no es va tractar l’assumpte ni a la Junta de Districte del Grau ni a la de la Platja?
Resulta també molt revelador que Vicent Sarch, s’oblide en el seu article de fer referència a l’impacte negatiu que el projecte tindrà en el sector pesquer. La Confraria de Pescadors ha sigut l’organisme que de manera més rotunda i contundent s’ha manifestat l’ampliació. I eixes persones viuen i treballen al Grau, al territori on Vicent Sarch és l’alcalde de barri.
Des del Bloc hem treballat i continuarem fent-ho per un Grau millor. I això inclou que hàgem de preocupar-nos (per responsabilitat) de les amenaces que alguns barris tenen a sobre. I en el cas de Venècia no en són poques: la rotonda de l’accés sud, l’ampliació del port, la depuradora i l’emissari, el misteriós projecte d’embarcador a Rafalcaid… De veritat no li preocupen a l’alcalde de barri? Al Bloc sí. És cert que encara continuem apostant pel Grau i pel Port. Que ens sentim ben pagats d’haver contribuït a acabar amb la sensació que Gandia vivia d’esquenes al port. Que és un plaer veure el nou pont de fusta, els tinglados enllumenats, el varador acabat, la llotja alçant-se, l’església rehabilitada, l’Avinguda de la Pau i la Plaça de la Marina remodelada, la Plaça d’Orient més viva, el saló d’actes en ús, la piscina en marxa… I que alguna cosa tenim a veure, com sap i reconeix la gent del Grau. També ho és que esperem que s’òbriga el carrer Daoíz y Velarde i comence el passeig perimetral del port o la millora del moll. I, què caram!, que escoltem els pescadors més tranquils respecte al seu futur. I encara que li sàpiga malament a algú, alçarem la veu per informar la gent i no posarem en perill el futur del Grau i de Gandia si qualsevol informe acreditat ens adverteix. Ara, des de l’oposició, igual que abans, del govern.
.
Josep Miquel Moya
Portaveu del Bloc-Verds a l'Ajuntament de Gandia
.