SEU COMARCAL GANDIA: TOSSAL, 5 BAIX telèfon 96 296 58 23
GRUP MUNICIPAL AJUNTAMENT DE GANDIA: PLAÇA MAJOR, 1 telèfon 96 295 96 76

dimecres, 1 d’octubre del 2008

FUMET DE PEIX

400 g de galeres
600 g de peix de roca
1 ceba, 1 safanòria mitjana, 1 porro, 1 brot d'api, 2 grans d'all, 1 fulla de llorer, 2 tomaques, 1 cullereta de pebre roig, oli d’oliva i sal
.
Preparació: 15 minuts
Cocció: 1 hora
.
1. En una cassola posar un raig d'oli i sofregir els grans d'all.
2. Afegir la ceba i sofregir-la a foc fort un moment.
3. Baixar el foc i afegir el porro, deixar-lo coure fins que estiga tendre.
4. Afegir la safanòria i després l'api.
5. Afegir el pebre roig i deixar coure uns segons fins que prenga color.
6. Afegir la tomaca trossejada i deixar coure fins que faça un aroma dolç i agradable.
7. Afegir 3 litres d'aigua i un pessic de sal, deixar que arranque el bull.
8. Sofregir les galeres amb un raig d’oli.
9. Afegir-les a la cassola del brou, i deixar coure 5 minuts.
10. Afegir el peix de roca i continuar el bull.
11. Tapar la cassola i deixar coure 20 minuts.
12. Passar-ho per una colador de pas ample fent pressió per treure el màxim de suc i d
esprés per un colador de pas fi per treure totes les impureses.
13. I ja es pot fer servir per a cuinar el nostre plat o bé guardar-lo en algun envàs.

.