SEU COMARCAL GANDIA: TOSSAL, 5 BAIX telèfon 96 296 58 23
GRUP MUNICIPAL AJUNTAMENT DE GANDIA: PLAÇA MAJOR, 1 telèfon 96 295 96 76

divendres, 27 de febrer del 2009

RODA DE PREMSA ALQUERIES DEL GALL i DE LES BOLES i COL·LEGI LES FOIES

.
· Molt bon dia,

· Com bé sabeu, des de fa algun temps estem a l’espera de l’inici de la urbanització del sector Les Foies, al Grau de Gandia.

· En eixe sector, l’Ajuntament de Gandia obtindrà una sèrie d’espais dotacionals ben importants: esportius, socials i educatius.

· La Comissió d’Urbanisme acaba d’aprovar l’acceptació de la cessió d’ús dels terrenys que van destinats en el sector a Guarderia Infantil, en un procediment semblant al que es va fer per als terrenys de l’Hospital.

· Evidentment, el Bloc aplaudeix la iniciativa que permetrà avançar la construcció d’eixa guarderia, sense haver d’esperar a que estiga aprovada la reparcel·lació i inscrit el solar en el registre a nom de l’ajuntament.

· Tot i això, en la pròpia comissió hem demanat que s’encete el mateix procediment per obtenir els terrenys destinats al futur col·legi Les Foies, que hui, ocupen uns terrenys llogats i en barracons.

· El col·legi corre tanta pressa o més que la pròpia guarderia i ja sabem que els terminis de la Conselleria s’eternitzen.

· Els xiquets de l’actual Col·legi Les Foies estan en barracons i si no ens espavilem alguns passaran tota la primària en ells, és a dir, no coneixeran cap altre tipus de col·legi.

· Per això, tot i felicitant-los per la gestió referida a la guarderia, des del Bloc li demanem al govern que encete també les converses amb els propietaris dels terrenys del futur col·legi perquè en cedixquen l’ús i poder cedir-lo nosaltres a la Generalitat i que esta redacte el projecte i es comprometa a la seua construcció el més aviat possible.

· I, de manera semblant, hauríem de fer amb les Alqueries del Gall i de les Boles.

· Sabeu que el Bloc estem profundament preocupats pel nostre patrimoni, una preocupació i un interés que compartim amb altres col·lectius.

· La setmana passada es va presentar l’Associació Arc de Mig Punt, memòria i patrimoni, a la que saludem, felicitem i desitgem una llarga vida, encara que també li augurem un intens treball.

· A Les Foies es troben dues magnífiques alqueries, que estan protegides i que seran edificis dotacionals.

· En el pla parcial apareix, fins i tot, l’obligació de l’urbanitzador d’aportar una quantitat econòmica (no massa elevada, per cert) per a la seua restauració.

· Però, abans de res, hauríem d’assegurar-nos que no caigueren.

· L’estat de les alqueries comença a ser ben preocupant i, des del Bloc, temem que si no ens espavilem hagem de lamentar una altra pèrdua patrimonial d’altres alqueries, en este cas protegides.

· Per això, entenem que també seria oportú i urgent aconseguir la cessió d’ús per poder mamprendre la seua consolidació i evitar que continuen degradant-se.

· En eixe sentit, hem presentat també una moció perquè se seguixca el mateix procediment que per a la guarderia: un acord amb els seus propietaris per a la cessió, de manera que l’ajuntament puga intervindre el més aviat possible.

· En este cas, no hi ha excuses sobre la seua descontextualització, com a l’Alqueria de Romaguera, i ni tan sols cal cap procediment de protecció perquè les alqueries ja estan protegides.

· Únicament es tracta d’avançar el procés per poder encetar una intervenció d’urgència i no córrer el perill d’haver de lamentar una altra pèrdua patrimonial irreversible.
.
blocverdsgandia.org
.