SEU COMARCAL GANDIA: TOSSAL, 5 BAIX telèfon 96 296 58 23
GRUP MUNICIPAL AJUNTAMENT DE GANDIA: PLAÇA MAJOR, 1 telèfon 96 295 96 76

dimecres, 1 d’abril del 2009

Eva Pellicer presenta en roda de premsa la moció del BLOC exigint el servei d'urgències les 24h. al Grau

. .
El BLOC torna a reclamar un servei permanent d'urgències 24h. per al Centre de Salut del Grau.
.

Y que el nou servei dispose també de Pediatria i Radiologia.
.
.



Josep Miquel Moya Torres i Facund Puig Muñoz, Regidors del Grup Municipal del Bloc-Verds a l'Ajuntament de Gandia, demanen que s'incloga en l'ordre del dia del proper plenari per a la seua discussió la següent

MOCIÓ

El Grau i la Platja compten amb un cens de més de 14.000 habitants, amb residència permanent tot l'any, a això hem d’afegir la gran afluència de visitants els caps de setmana i ponts vacacionals, que poden triplicar esta quantitat els mesos de menor afluència turística. A més, poblacions com Xeresa (2.220 habitants) i Xeraco (6.259 habitants) depenen sanitàriament de les urgències del Centre de Salut del Grau en període estival.
.
Si volem que es produïsca una vertadera desestacionalització de la Platja, un dels aspectes que cal afrontar és el de l’assistència sanitària i haurem de dotar-la de serveis necessaris i no confiar únicament en la iniciativa privada. Un d'aquestos serveis bàsics i que considerem que hauria de ser essencial és el de disposar d’un servei permanent d’urgències les 24 h. al Centre de Salut del Grau.
.
Des del Grau, tant les associacions veïnals, associacions sectorials i la Junta de Districte fa anys que venen reclamant aquest servei. De fet es tracta d’una reivindicació des del mateix moment de la inauguració del centre.
.
En l'actualitat el Centre de Salut del Grau sols disposa d’un servei d'urgències fins a les 9 de la nit, i és en els mesos d'estiu quan passa a oferir un servei de 24 h., mesura del tot insuficient perquè:

1. La quantitat de població que abasta el Centre de Salut del Grau, tant en època estival com a la resta de l’any, ja justificaria per sí mateix que es disposara d’un servei permanent d'urgències les 24 h.
.
2. Els serveis d’urgències de l'Hospital de Gandia i del Centre de Salut de Corea presenten sovint un alt grau de saturació assistencial durant tot l’any i que s’agreuja encara més en època estival.
.
3. El Centre de Salut del Grau no disposa d’un servei bàsic de radiologia, ni servei de pediatria d'urgència amb la qual cosa un nombre important dels pacients han de ser remesos a Gandia per poder fer diagnòstics mèdics amb més criteri.

PROPOSTA

Exigir a la Conselleria de Sanitat que habilite al Centre de Salut del Grau d’un servei permanent d'urgències les 24 h., amb pediatra d'urgència i un equip bàsic de radiologia, dotant al centre dels recursos necessaris per poder prestar un millor servei als usuaris del Grau i la Platja.

Gandia, 25 de març de 2009

.
Veieu ací unes imatges de la roda de premsa.
.