SEU COMARCAL GANDIA: TOSSAL, 5 BAIX telèfon 96 296 58 23
GRUP MUNICIPAL AJUNTAMENT DE GANDIA: PLAÇA MAJOR, 1 telèfon 96 295 96 76

diumenge, 3 de maig del 2009

Peix amb Creïlles

Ingredients:
.
Peix (tonyina, llampuga, palometa, sorell, rap, lluç, …)
Creïlles (una per persona)
1/2 kg de tomaca a troços o en puré.
1 pebre verd (facultatiu)
1 ceba
1 all
All i oli
Brou de peix

Elaboració:
.
Netegem el peix, li llevem les espines i separem els lloms.
Preparem el brou (bullint les espines, una tomaca, ceba, all porro, una fulla de llorer, etc…), també pot servir l’aigua d’haver fet uns musclos al vapor, o bé un concentrat de caldo de peix.
Salpebrem el peix, el passem per farina i el fregim en oli. No cal que quede fet del tot, només que prenga un poc de color. El retirem i el reservem.
A la cassola fem el sofregit amb la ceba, l’all, la tomaca i el pebre. Quan el sofregit està fet, afegim les creïlles que haurem pelat i tallat a rodanxes. Cobrim les creïlles amb el brou de peix i ho deixem coure 1/2 hora, o menys si veiem que les creïlles queden cuites abans. Si cal afegim aigua i corregim de sal.
Quan les creïlles estan fetes, posem damunt els lloms de peix i els reguem amb un poc de caldo de la cassola. Ho deixem coure 5 minuts i ja es pot anar a taula.
Es menja xafant les creïlles i el peix, i amb un poc d’all i oli.

.